S - Veckans bravader

Veckan som gått har bjudit på många skratt, vackra gränder i Gracia och nya läsupplevelser.
Efter att ha legat nerbäddad i nästan en vecka i influensa var det underbart att äntligen se världen igen. Detta firade vi med drinkar redan på måndagen och lunch ute varje dag denna veckan!
Man lever ju bara en gång.

I skolan har vi en bokhylla med helt random böcker, svenska, tyska, spanska... Hittade boken jag ägt i över ett år, men som står orörd i sin ensamhet hemma på Dalvik. Skolan fick därefter agera svennebibliotek. Rätt kul att läsa om Barcelona på 40-talet när man väl är här! Känns som att många av husen inte ändrats väsentligt sedan dess.

Att se palmer varje dag på vägen till skolan får en att glömma alla tankar på att gå i ide under vintern. Ibland önskar jag till och med att jag kunde köra motorcykel. Sjukt nice det hade varit att köra det året om här. Kanske får bli en tur på en vespa iallafall.
Solen tror jag också gör mycket för kroppen. Känns äntligen som man lever igen efter en grå och mörk höst. Att äta på en uteservering i januari kändes som en omöjlighet när man satt hemma i Sverige under mellandagarna och fantiserade om Spanien.

Och spanjorerna bjuder hela tiden på nya upplevelser:


Ikväll ska vi äta tacos med några tjejer från skolan. Det blir vår tredje mexikanska middag denna veckan. Känns som om vi kanske har fått det där med spansk mat lite om bakfoten. 
Nästa vecka får det bara bli tapas med potatistortilla och paella!